Uw Zorgzaam zorgverzekering in 2025

Bent u benieuwd naar de zorgverzekering van 2025? Dan zit u hier goed. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het nieuws over de zorgverzekering. Zoals, wat er in de basisverzekering zit. En de hoogte van het eigen risico. We vertellen u er graag meer over.

Veranderingen Prinsjesdag

De overheid bepaalt de meeste veranderingen in de zorgverzekering. Deze maakt ze op Prinsjesdag bekend. Bijvoorbeeld:

 • De basisverzekering
  De overheid stelt vast wat er vergoed wordt vanuit basisverzekering. Er kunnen behandelingen of medicijnen bij komen. Of eruit gaan 
 • Het eigen risico
  De overheid kiest de hoogte van het verplicht eigen risico voor iedereen van 18 jaar en ouder. Lees meer over het eigen risico.
 • De zorgtoeslag
  De zorgtoeslag is er voor mensen die moeite hebben hun zorgverzekering te betalen. Bijvoorbeeld studenten en mensen met een uitkering. Elk jaar bepaalt de overheid de hoogte van de zorgtoeslag. Lees meer over de zorgtoeslag en hoe u die aanvraagt.
 • De rekenpremie
  De overheid maakt elk jaar de rekenpremie voor de basisverzekering bekend. De rekenpremie is niet hetzelfde als de premie die u betaalt. Want die bepaalt elke zorgverzekeraar zelf, op basis van de rekenpremie. De premies maken de zorgverzekeraars uiterlijk 12 november bekend. We vertellen u graag meer over hoe de premie tot stand komt.
Natuurlijk doen we er alles aan om uw premie zo laag mogelijk te houden. Daar kunt u op rekenen. Zorgzaam zorgverzekering is namelijk onderdeel van Coöperatie VGZ. En als coöperatie hebben wij geen winstoogmerk. We maken uw premie voor 2025 uiterlijk op 12 november 2024 bekend. U krijgt dan ook uw polis voor 2025.

Belangrijke momenten voor de zorgverzekering 2024

17 september 2024 - Op dinsdag 17 september maakt de overheid, tijdens Prinsjesdag, de plannen voor 2025 bekend. Ook de plannen voor de zorgverzekering van 2025.

12 november 2024 - U hoort uiterlijk 12 november van ons wat de premie voor 2025 is. Wij sturen u een e-mail of brief met informatie over uw polis voor 2025. En wat er verandert in de zorgverzekering van 2025.

31 december 2024
 - Denkt u eraan om uw zorgverzekering bij ons op te zeggen? Dan kan dit tot en met 31 december.

31 januari 2025 - U kunt tot en met deze datum uw basis- en aanvullende verzekering wijzigen. Heeft uw zorgverzekering bij uw oude zorgverzekeraar opgezegd? Dan kunt u tot en met deze datum een nieuwe zorgverzekering bij ons afsluiten. 

Wilt u uw eigen risico gespreid betalen? Vraag dit uiterlijk 31 januari aan. Meer weten? Bekijk meer over gespreid betalen van uw eigen risico.

De Zorgzaam zorgverzekering

De Zorgzaam zorgverzekering is er voor iedereen met een relatie tot Defensie. Wilt u weten wat een zorgverzekering bij Zorgzaam kost? Bereken dan helemaal vrijblijvend uw premie.

Basisverzekering

Zorgzaam heeft 1 basisverzekering: een naturaverzekering. 

Aanvullende verzekeringen

Wilt u extra zekerheid voor zorg die niet in de basisverzekering zit? Kijk welke aanvullende verzekering het beste bij u past.