X
Als u op “Akkoord” klikt, dan gebruiken wij cookies en soortgelijke technieken om inzicht te krijgen in uw surfgedrag op onze website en interactie met onze kanalen. Op basis hiervan kunnen wij u een persoonlijke ervaring bieden en de gebruikservaring verbeteren. Hier vindt u meer info over onze cookies, doeleinden, het delen van gegevens met derde partijen en bewaartermijnen.
Akkoord

Machtiging voor vervoer

Gaat u voor een medische behandeling naar een specialist? Dan krijgt u het vervoer van en naar de plek waar de behandeling is meestal vergoed. U heeft dan wel eerst toestemming van ons nodig. Dat regelt u met een machtiging.

Vraag uw machtiging aan

Wilt u een machtiging aanvragen voor vervoer van en naar uw behandeling? Print dan het aanvraagformulier.

U kunt het geprinte formulier invullen en naar ons opsturen per post:

Zorgzaam
T.a.v. Machtigingen
Postbus 25030
5600 RS Eindhoven

Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, krijgt u binnen 10 werkdagen per brief van ons de uitkomst.

In deze gevallen kunt u bellen voor een machtiging

Soms heeft u snel een machtiging voor vervoer nodig. Gaat het om vervoer van en naar een van de volgende behandelingen?

  • Oncologische behandelingen met chemotherapie, radiotherapie en/of immunotherapie
  • Nierdialyse
  • Geriatrische revalidatiezorg
  • Intensieve kindzorg (een medisch kinderdagverblijf)

Dan kunt u het beste bellen met onze collega's van de Vervoersdesk. Zij regelen de machtiging direct telefonisch met u. De Vervoersdesk is bereikbaar op telefoonnummer 088-131 16 00 (op werkdagen van 08:30 - 17:00 uur). Heeft uw aanvraag geen haast en wilt u het liever na werktijd regelen? Gebruik dan het aanvraagformulier.

Uitzonderingen

  • Vervoer van kwetsbare patiĆ«nten
    Gaat het om vervoer van kwetsbare patiƫnten van en naar hun dagbehandeling? Bij een aanvraag voor GSZP zit ook een machtiging voor vervoer. U hoeft hier dus geen aparte machtiging voor vervoer voor aan te vragen. Alleen als het gaat om dagbehandeling bij Huntington. Die aanvraag doet u via het aanvraagformulier.
  • Machtigingsaanvraag met spoed
    Heeft uw aanvraag spoed? Dan is het belangrijk dat uw zorgverlener de machtiging voor u regelt. Hij of zij kan zorgen dat de aanvraag met spoed wordt behandeld.

Andere machtigingen regelen

Zoekt u een andere machtiging? Alle zorgsoorten waar een machtiging voor nodig is, staan bij elkaar op 1 pagina.

Zorg voor een ander regelen

Bent u niet op zoek naar een machtiging voor zorg? Maar wilt u zorg voor een ander regelen of zorgverbruik van uw kind of partner inzien? Dat kan.

Vergoeding vervoer

In welke situaties krijgt u vervoer vergoed uit de basisverzekering? Lees meer over de reiskostenvergoeding per auto, taxi of openbaar vervoer.