Scheiden of uit elkaar

Een scheiding zorgt voor een bewogen tijd waarin u van alles moet regelen. Mogelijk ook voor de zorgverzekering. Daarmee helpen we u graag. Om tot een goede oplossing voor uw situatie te komen.

Check uw polis

 • Dan krijgen we via de Basisregistratie personen (BRP) uw nieuwe burgerlijke staat door. Adreswijzigingen worden ook doorgegeven.

  Achternaam wijzigen: via gemeente

  Gebruikte u tijdens uw huwelijk de achternaam van uw partner? En wilt u die naam na de scheiding niet meer gebruiken? Dan moet u bij uw gemeente een verzoek indienen voor verandering van naamgebruik. Wij ontvangen de wijziging dan weer van de BRP. U hoeft hiervoor zelf niets te doen. Uw verzekering blijft verder ongewijzigd.

  Kinderen bijschrijven op de zorgpolis: bel ons

  Wilt u kinderen bijschrijven op uw zorgpolis? Neem dan contact met ons op via 072-527 76 77.

 • Bent u de hoofdverzekerde?

  Dan kunt u de zorgverzekering van medeverzekerden zoals uw (ex-)partner of kinderen altijd opzeggen. Ook tussentijds. U kunt niet uw eigen zorgverzekering tussentijds opzeggen. Dit kan alleen per 1 januari.

  Bent u medeverzekerde?

  Dan kunnen wij u inschrijven op een eigen polis. Had u bijvoorbeeld korting via de werkgever van uw ex-partner? Dan vervalt deze korting. Neem voor een verzekeringscheck contact op met onze klantenservice via 072-527 76 77. Vaak hebben we een ander passend aanbod.

Polis aanpassen na scheiding? Bel onze klantenservice

Wilt u weten wat een scheiding betekent voor uw zorgverzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice via 072-527 76 77. We kunnen bijvoorbeeld uw polis aanpassen aan de nieuwe situatie.