Scheiden of uit elkaar

Een scheiding zorgt voor een bewogen tijd waarin u van alles moet regelen. Mogelijk ook voor de zorgverzekering. Daarmee helpen we u graag. Om tot een goede oplossing voor uw situatie te komen.

Check uw polis

 • Dan krijgen we via de Basisregistratie personen (BRP) uw nieuwe burgerlijke staat door. Adreswijzigingen worden ook doorgegeven.

  Achternaam wijzigen: via gemeente

  Gebruikte u tijdens uw huwelijk de achternaam van uw partner? En wilt u die naam na de scheiding niet meer gebruiken? Dan moet u bij uw gemeente een verzoek indienen voor verandering van naamgebruik. Wij ontvangen de wijziging dan weer van de BRP. U hoeft hiervoor zelf niets te doen. Uw verzekering blijft verder ongewijzigd.

  Kinderen bijschrijven op de zorgpolis: bel ons

  Wilt u kinderen bijschrijven op uw zorgpolis? Neem dan contact op met ons.

 • Bent u de hoofdverzekerde?

  U kunt de zorgverzekering van uw (ex-)partner niet opzeggen. Dat kan uw (ex-)partner alleen zelf doen. Het hele jaar door.

  De zorgverzekering van uzelf als hoofdverzekerde kunt u, als u wilt, opzeggen of wijzigen op 1 januari van het volgende jaar.

  Bent u medeverzekerde?

  Dan kunt u kiezen voor een eigen polis. Dat kan meteen. Blijft u bij Zorgzaam, kies dan voor een zorgverzekering Zorgzaam Individueel. U kunt een pakket kiezen met dezelfde vergoedingen als u had.

  Had u via de werkgever van uw ex-partner korting op de premie van Zorgzaam? Deze korting vervalt, want u gaat van de collectieve zorgverzekering via uw ex-partner naar een individuele zorgverzekering van uzelf.

  U kunt ook kiezen voor een (collectieve) zorgverzekering ergens anders.

  Kiezen voor een individuele zorgverzekering bij Zorgzaam