X
Als u op “Akkoord” klikt, dan gebruiken wij cookies en soortgelijke technieken om inzicht te krijgen in uw surfgedrag op onze website en interactie met onze kanalen. Op basis hiervan kunnen wij u een persoonlijke ervaring bieden en de gebruikservaring verbeteren. Hier vindt u meer info over onze cookies, doeleinden, het delen van gegevens met derde partijen en bewaartermijnen.
Akkoord

Andere baan, einde dienstverband of pensioen

U verandert van baan, gaat met pensioen of zit tijdelijk zonder werk. Wat betekent dat voor uw collectieve zorgverzekering?

Samen kijken we naar uw nieuwe situatie

Nieuwe werksituatie? Neem dan contact met ons op via 072-527 76 77 voor een verzekeringscheck. Daarbij kijken we samen naar welk pakket het best past bij uw nieuwe situatie.

Welke situatie geldt voor u?

Nieuwe baan

 • Ik werk (opnieuw) bij Defensie

  Als nieuwe medewerker bij het ministerie van Defensie kunt u een collectieve zorgverzekering afsluiten bij Zorgzaam. Normaal gesproken kunt u alleen overstappen per 1 januari. In sommige situaties kunt u al eerder in het jaar overstappen en direct profiteren van voordeel. Neem hiervoor contact op.

 • Ik heb een nieuwe baan, bij een andere plek binnen Defensie

  Bent u via uw werk verzekerd bij Zorgzaam? En gaat u werken bij een aan Defensie gelieerde instelling? Dan hoeft u niks te doen. Uw zorgverzekering wijzigt niet.

 • Ik heb een nieuwe baan, niet meer bij Defensie of een daaraan gelieerde instelling. Kan ik overstappen naar de collectieve zorgverzekering van mijn nieuwe werkgever?

  Heeft u een nieuwe baan? Dan kunt u per 1 januari overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Het is niet mogelijk om tussentijds over te stappen. Ook als ex-werknemer van Defensie blijft u welkom bij Zorgzaam.

 • Mijn nieuwe werkgever heeft geen collectieve zorgverzekering

  Ook als ex-werknemer van Defensie blijft u welkom bij Zorgzaam. U hoeft dus niets te doen.

Einde dienstverband

 • Mijn dienstverband eindigt en ik heb (nog) geen nieuw werk

  Zorgzaam is er voor iedereen die een arbeidsrelatie heeft of heeft gehad met het ministerie van Defensie.

  Dus bent u een (voormalig) burgermedewerker, ex-dienstplichtige, postactieve militair, reservist of werkzaam bij één van de vakbonden voor Defensiepersoneel of Home-Base Support? Dan kunnen u en uw gezinsleden tot en met de 3e graad naar beneden zich verzekeren bij Zorgzaam.

Pensioen, WIA of reorganisatie

 • Ik ga met pensioen of ontvang een uitkering door WIA of reorganisatie

  U kunt samen met uw eventuele gezinsleden blijven profiteren van de voordelen van de collectieve zorgverzekering.