Alles makkelijk regelen met de Zorgzaam app

Best gewaardeerde zorgverzekeringsapp
Nu beschikbaar: de vernieuwde Zorgzaam app

Al meer dan 2 miljoen verzekerden gebruiken de app

U regelt uw zorgzaken zonder moeite met de Zorgzaam app. En vindt er een uitgebreid aanbod van services voor gezondheid en zorg. Zo kiest u steeds makkelijker zelf wat op dat moment aan zorg het beste bij uw situatie past. Ontdek het gemak!

 • Zien in welk ziekenhuis u het snelst aan de beurt bent
 • Altijd uw digitale zorgpas bij de hand
 • Veilig en vertrouwd inloggen met DigiD
 • Snel declareren met een foto of pdf
 • Uw persoonlijke vergoeding per zorgsoort bekijken

Download de Zorgzaam app

Link naar de App store Link naar Google Play

Nog niet verzekerd, maar wel alvast even rondkijken in de app? Dat kan! Download de app en kies voor de optie rondkijken. U kunt de app dan al uitproberen zonder te registreren.

Nu beschikbaar: de vernieuwde Zorgzaam app

Deze nieuwe versie zorgt voor een snellere app waarin u nog makkelijker uw zorgzaken kunt vinden. U logt in de vernieuwde app ook altijd in met DigiD, veilig en vertrouwd. Zoals u al gewend bent bij andere zorgverleners en de Overheid.

Bent u tevreden of ziet u iets dat beter kan? Geef uw feedback door via de app. Zo maken we de app samen beter!

Dit kunt u met de Zorgzaam app

Beweeg de blokken hieronder van rechts naar links

Supersnel declareren met een foto of pdf

Zien in welk ziekenhuis u het snelst aan de beurt bent

Uw vergoedingen en zorgverbruik bekijken

Alles vinden en regelen voor passende zorg

Handige services die helpen met gezonder leven

Installeren is zó geregeld:

 1. Download de app

  U kunt kiezen uit de app voor Apple of Android.
 2. Kies uw taal

  Wij bieden de app aan in het Nederlands en Engels. U kunt dit later ook nog altijd aanpassen. 
 3. Inloggen met DigiD

  De eerste keer meldt u zich aan via uw DigiD. Daarna krijgt u een melding om de app te openen. Na de registratie logt u bij elk gebruik in met uw DigiD, veilig en vertrouwd. Dat werkt het snelst als u de DigiD app op uw telefoon heeft. Liever inloggen zonder DigiD app? Bekijk hier hoe dat werkt
 4. Toestemming voor meldingen

  Kies welke meldingen u wilt ontvangen en blijf op de hoogte. 
 5. Lees de voorwaarden

  Nadat u akkoord gaat met de voorwaarden, kunt u direct aan de slag met de app. 

Veelgestelde vragen

 • Jazeker! De app is handig voor al onze verzekerden. Als medeverzekerde kunt u bijvoorbeeld uw polis en eigen risico bekijken, declareren en zien hoeveel vergoedingen u nog heeft. Ook heeft u met de app altijd uw digitale zorgpas bij de hand. Download de app en ontdek de mogelijkheden.

 • Ja, als u de hoofdverzekerde bent kunt u de stand van het eigen risico van al uw medeverzekerden bekijken. Bent u niet de hoofdverzekerde? Dan ziet u alleen het eigen risico van uzelf.

 • Dat kan! Ga in de app naar ‘Declaratieoverzicht’ > 'Status declaratie'. Hier ziet u of uw declaratie ingediend, in behandeling of verwerkt is.

 • Er zijn speciale wetten om de privacy te beschermen. Daarom kunt u informatie over zorg(kosten) van meeverzekerde kinderen van 12 jaar en ouder niet zomaar bekijken. Uw kind kan zelf de app downloaden en deze gegevens bekijken.

 • U kunt inloggen in de app als u op dit moment een verzekering heeft bij Zorgzaam. Ook als uw verzekering later dit jaar of volgend jaar ingaat, kunt u gerust alvast rondkijken in de app. Goed om te weten: u kunt dan nog niet alle functies gebruiken. Is uw verzekering ingegaan? Dan kunt u alles in de app zien en gebruiken.

  Bent u niet meer bij Zorgzaam verzekerd? Dan kunt u niet meer inloggen in de app. U kunt nog wel tot 3 jaar na het stopzetten van uw verzekering inloggen in Mijn Zorgzaam. Altijd handig als u achteraf iets wilt opzoeken en nakijken. .

 • Heeft u de energiebesparingsmodus van uw telefoon of tablet aanstaan? Dan sluit de app volledig af zodra DigiD wordt geopend. Hierdoor komt u steeds terug op het beginscherm van de registratie. En is het afronden van de registratie niet mogelijk. Schakel de energiebesparingsmodus uit en probeer het opnieuw.

  Waar vind ik de energiebesparingsmodus van mijn apparaat?

  Controleer of u 1 van de volgende energiebesparingsmethodes aan heeft staan. Staat 1 van deze methodes aan? Schakel deze dan uit en start de registratie opnieuw.

  • Een energiebesparingsapp.
  • De energiebesparingsmodus van uw apparaat. U vindt de energiebesparingsmodus voor IOS 11 (en hoger) en Android 10 (en hoger) bij Instellingen - Batterij. Voor Android lager dan versie 10 vindt u dit bij Instellingen - Apparaatonderhoud - Batterij.