Alles makkelijk regelen met de Zorgzaam app

Voordelen van de Zorgzaam app

 • Snel en simpel declareren met een foto of pdf
 • Altijd een compleet overzicht van uw verbruikte zorg
 • Gemakkelijk betalen met iDEAL
 • Meteen zien hoeveel vergoeding u nog heeft per zorgsoort

Uw digitale zorgpas altijd bij de hand

We vergeten allemaal wel eens iets. Geen punt: met onze app heeft u uw digitale zorgpas altijd bij de hand. Is dat niet handig?

Download de Zorgzaam app

Link naar de App store Link naar Google Play

Nog niet verzekerd, maar wel alvast even rondkijken in de app? Dat kan! Download de app en kies voor de optie rondkijken. U kunt de app dan al uitproberen zonder te registreren.

Het startscherm van de Zorgzaam Zorg app met uw openstaande facturen, de stand van uw eigen risico en uw declaratieoverzicht

Dit kunt u met de Zorgzaam app

In de Zorgzaam Zorg app uw zorgkosten declareren voor uzelf of iemand anders

Supersnel declareren met een foto of pdf

In de Zorgzaam Zorg app uw zorgkostenfactuur betalen

Rekeningen meteen betalen via iDEAL

In de Zorgzaam Zorg app uw vergoedingen bekijken

Per zorgsoort zien hoeveel vergoeding u nog over heeft

In de Zorgzaam Zorg app uw resterende eigen risico bekijken

Altijd de laatste status van uw eigen risico bij de hand

Installeren is zó geregeld:

 1. Download de app

  U kunt kiezen uit de app voor Apple of Android.
 2. Lees de voorwaarden

  Na het downloaden opent u de app om de gebruikersvoorwaarden te accepteren.
 3. Inloggen met DigiD

  Nieuw in de app? Dan logt u de eerste keer in met uw DigiD. Daarna krijgt u een melding om de app te openen.
 4. Maak een pincode aan

  Dit is de laatste stap: bedenk uw eigen pincode van 5 tekens. Daarna kunt u direct aan de slag. Open de app vanaf nu met uw eigen pincode.

Veelgestelde vragen

 • Heeft u de energiebesparingsmodus van uw telefoon of tablet aanstaan? Dan sluit de app volledig af zodra DigiD wordt geopend. Hierdoor komt u steeds terug op het beginscherm van de registratie. En is het afronden van de registratie niet mogelijk. Schakel de energiebesparingsmodus uit en probeer het opnieuw.

  Waar vind ik de energiebesparingsmodus van mijn apparaat?

  Controleer of u 1 van de volgende energiebesparingsmethodes aan heeft staan. Staat 1 van deze methodes aan? Schakel deze dan uit en start de registratie opnieuw.

  • Een energiebesparingsapp.
  • De energiebesparingsmodus van uw apparaat. U vindt de energiebesparingsmodus voor IOS 11 (en hoger) en Android 10 (en hoger) bij Instellingen - Batterij. Voor Android lager dan versie 10 vindt u dit bij Instellingen - Apparaatonderhoud - Batterij.
 • Jazeker! De app is handig voor al onze verzekerden. Als medeverzekerde kunt u bijvoorbeeld uw polis en eigen risico bekijken, declareren en zien hoeveel vergoedingen u nog heeft. Ook heeft u met de app altijd uw digitale zorgpas bij de hand. Download de app en ontdek de mogelijkheden.

 • Ja, als u de hoofdverzekerde bent kunt u de stand van het eigen risico van al uw medeverzekerden bekijken. Bent u niet de hoofdverzekerde? Dan ziet u alleen het eigen risico van uzelf.

 • Dat kan! Ga in de app naar ‘Declaratieoverzicht’ > 'Status declaratie'. Hier ziet u of uw declaratie ingediend, in behandeling of verwerkt is.

 • Er zijn speciale wetten om de privacy te beschermen. Daarom kunt u informatie over zorg(kosten) van meeverzekerde kinderen van 12 jaar en ouder niet zomaar bekijken. Uw kind kan zelf de app downloaden en deze gegevens bekijken.

 • U kunt inloggen in de app als u op dit moment een verzekering heeft bij Zorgzaam. Ook als uw verzekering later dit jaar of volgend jaar ingaat, kunt u gerust alvast rondkijken in de app. Goed om te weten: u kunt dan nog niet alle functies gebruiken. Is uw verzekering ingegaan? Dan kunt u alles in de app zien en gebruiken.

  Bent u niet meer bij Zorgzaam verzekerd? Dan kunt u niet meer inloggen in de app. U kunt nog wel tot 3 jaar na het stopzetten van uw verzekering inloggen in Mijn Zorgzaam. Altijd handig als u achteraf iets wilt opzoeken en nakijken. .

Download de Zorgzaam app

Link naar de App store Link naar Google Play

Nog niet verzekerd, maar wel alvast even rondkijken in de app? Dat kan! Download de app en kies voor de optie rondkijken. U kunt de app dan al uitproberen zonder te registreren.