Alles makkelijk regelen met de Zorgzaam app

Best gewaardeerde
zorgverzekeringsapp

Al meer dan 2 miljoen verzekerden gebruiken de app

U regelt uw zorgzaken zonder moeite met de Zorgzaam app. Denk bijvoorbeeld aan snel declareren met een foto of pdf. U betaalt rekeningen gemakkelijk met iDEAL, en heeft altijd een compleet overzicht van uw zorgverbruik. Ontdek het gemak zelf!

 • Handige services rondom gezondheid en zorg
 • Simpel declareren met een foto of pdf
 • Meteen zien hoeveel vergoeding u nog heeft per zorgsoort
 • Uw digitale zorgpas altijd bij de hand

Download de Zorgzaam app

Link naar de App store Link naar Google Play

Nog niet verzekerd, maar wel alvast even rondkijken in de app? Dat kan! Download de app en kies voor de optie rondkijken. U kunt de app dan al uitproberen zonder te registreren.


Nu in de Zorgzaam app: snel aan de beurt

Wist u dat u via de app meteen de kortste wachttijd kunt zien voor ziekenhuiszorg? En dat u in de app een uitgebreid aanbod van services voor gezondheid en zorg vindt? Zo kiest u steeds makkelijker zelf wat op dat moment aan zorg het beste bij uw situatie past. En zorgen we uiteindelijk samen dat we de druk op de zorg verlichten.

Dit kunt u met de Zorgzaam app

Beweeg de blokken hieronder van rechts naar links

Zien in welk ziekenhuis u het snelst aan de beurt bent

Supersnel declareren met een foto of pdf

Handige services die helpen met gezonder leven en zorg

Uw vergoedingen en zorgverbruik bekijken

Installeren is zó geregeld:

 1. Download de app

  U kunt kiezen uit de app voor Apple of Android.
 2. Lees de voorwaarden

  Na het downloaden opent u de app om de gebruikersvoorwaarden te accepteren.
 3. Inloggen met DigiD

  Nieuw in de app? Dan logt u de eerste keer in met uw DigiD. Daarna krijgt u een melding om de app te openen.
 4. Maak een pincode aan

  Dit is de laatste stap: bedenk uw eigen pincode van 5 tekens. Daarna kunt u direct aan de slag. Open de app vanaf nu met uw eigen pincode.

Veelgestelde vragen

 • Heeft u de energiebesparingsmodus van uw telefoon of tablet aanstaan? Dan sluit de app volledig af zodra DigiD wordt geopend. Hierdoor komt u steeds terug op het beginscherm van de registratie. En is het afronden van de registratie niet mogelijk. Schakel de energiebesparingsmodus uit en probeer het opnieuw.

  Waar vind ik de energiebesparingsmodus van mijn apparaat?

  Controleer of u 1 van de volgende energiebesparingsmethodes aan heeft staan. Staat 1 van deze methodes aan? Schakel deze dan uit en start de registratie opnieuw.

  • Een energiebesparingsapp.
  • De energiebesparingsmodus van uw apparaat. U vindt de energiebesparingsmodus voor IOS 11 (en hoger) en Android 10 (en hoger) bij Instellingen - Batterij. Voor Android lager dan versie 10 vindt u dit bij Instellingen - Apparaatonderhoud - Batterij.
 • Jazeker! De app is handig voor al onze verzekerden. Als medeverzekerde kunt u bijvoorbeeld uw polis en eigen risico bekijken, declareren en zien hoeveel vergoedingen u nog heeft. Ook heeft u met de app altijd uw digitale zorgpas bij de hand. Download de app en ontdek de mogelijkheden.

 • Ja, als u de hoofdverzekerde bent kunt u de stand van het eigen risico van al uw medeverzekerden bekijken. Bent u niet de hoofdverzekerde? Dan ziet u alleen het eigen risico van uzelf.

 • Dat kan! Ga in de app naar ‘Declaratieoverzicht’ > 'Status declaratie'. Hier ziet u of uw declaratie ingediend, in behandeling of verwerkt is.

 • Er zijn speciale wetten om de privacy te beschermen. Daarom kunt u informatie over zorg(kosten) van meeverzekerde kinderen van 12 jaar en ouder niet zomaar bekijken. Uw kind kan zelf de app downloaden en deze gegevens bekijken.

 • U kunt inloggen in de app als u op dit moment een verzekering heeft bij Zorgzaam. Ook als uw verzekering later dit jaar of volgend jaar ingaat, kunt u gerust alvast rondkijken in de app. Goed om te weten: u kunt dan nog niet alle functies gebruiken. Is uw verzekering ingegaan? Dan kunt u alles in de app zien en gebruiken.

  Bent u niet meer bij Zorgzaam verzekerd? Dan kunt u niet meer inloggen in de app. U kunt nog wel tot 3 jaar na het stopzetten van uw verzekering inloggen in Mijn Zorgzaam. Altijd handig als u achteraf iets wilt opzoeken en nakijken. .