X
Als u op “Akkoord” klikt, dan gebruiken wij cookies en soortgelijke technieken om inzicht te krijgen in uw surfgedrag op onze website en interactie met onze kanalen. Op basis hiervan kunnen wij u een persoonlijke ervaring bieden en de gebruikservaring verbeteren. Hier vindt u meer info over onze cookies, doeleinden, het delen van gegevens met derde partijen en bewaartermijnen.
Akkoord

Reiskostenvergoeding aanvragen (zittend ziekenvervoer)

U krijgt soms de reiskosten naar uw behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. In 3 stappen vraagt u dit aan. U heeft bijvoorbeeld eerst goedkeuring van ons nodig. Zo weet u vooraf of u de kosten vergoed krijgt.

Zo regelt u de vergoeding voor vervoer

 1. Machtiging aanvragen voor uw reiskostenvergoeding

  Met een machtiging toetsen we of u voldoet aan de voorwaarden van een vergoeding. U kunt de machtiging aanvragen zodra u de startdatum van uw behandeling weet.

  • Digitale aanvraag
   Vul het aanvraagformulier machtiging vervoer in en stuur dit online naar ons op. Het is belangrijk dat u de aanvraag volledig invult. Anders kunnen we uw aanvraag niet in behandeling nemen.
  • Wilt u liever bellen?
   Dit kan alleen voor nierdialyse, kankerbehandelingen, geriatrische revalidatiezorg, intensieve kindzorg. Bel met de Vervoersdesk: 088-131 16 00 (bereikbaar op werkdagen van 08:30 - 17:00 uur). Als u ons belt, beoordelen wij de machtiging tijdens het gesprek met u. U heeft geen verklaring van uw arts nodig.
  • Aanvraag door zorgverlener
   Dit geldt alleen voor machtigingen voor vervoer voor kwetsbare patiënten (GZSP). De zorgverlener (instelling) vraagt de machtiging aan. Het is dus niet nodig dit apart bij ons aan te vragen.

  Let op: dit geldt niet voor vervoer bij de ziekte van Huntington. Hiervoor moet u zelf het aanvraagformulier machtiging vervoer invullen en online versturen. Nadat wij uw aanvraag ontvangen hebben, krijgt u een brief van ons waarin staat of u een machtiging krijgt. Dit noemen we de machtigingsbrief.

 2. Houd uw reizen bij op het declaratieformulier

  Houd uw reizen bij op het declaratieformulier vervoerskosten.

  1. Download het formulier en sla het op
  2. Open het bestand, vul het in en sla het weer op
  3. Upload het ingevulde formulier tijdens het declareren

  Maakt u gebruik van een taxivervoerder die een contract met ons heeft? Dan hoeft u niet zelf te declareren. De taxivervoerder stuurt de rekening rechtstreeks naar ons.

 3. Declareer uw kosten online of per post

  Dien het declaratieformulier bij ons in. U kunt het ingevulde declaratieformulier gemakkelijk online declareren in Mijn Zorgzaam of in de Zorgzaam Zorg app.

De reiskostenvergoeding en eigen kosten

Dit betaalt u zelf:

 • Eigen bijdrage: deze is € 108 per kalenderjaar
 • Eigen risico (als u 18 jaar of ouder bent): blijft er na de eigen bijdrage nog een bedrag over? Dan betaalt u altijd eerst uw eigen risico. 

Dit krijgt u vergoed:

Eigen vervoer

 • € 0,32 per kilometer
 • Maximaal 200 km enkele reis
 • U heeft een machtiging nodig. Vul daarvoor dit formulier in en stuur dit online op. U krijgt binnen 10 werkdagen antwoord van ons.

Openbaar vervoer

 • Vergoeding voor 2e klas bus of trein
 • Maximaal 200 km enkele reis
 • U heeft een machtiging nodig. Vul daarvoor dit formulier in en stuur dit online op. U krijgt binnen 10 werkdagen antwoord van ons.

Taxivervoer

 • Vergoeding voor taxivervoer
 • Maximaal 200 km enkele reis
 • U heeft een machtiging nodig. Vul daarvoor dit formulier in en stuur dit online op. U krijgt binnen 10 werkdagen antwoord van ons.