X
Als u op “Akkoord” klikt, dan gebruiken wij cookies en soortgelijke technieken om inzicht te krijgen in uw surfgedrag op onze website en interactie met onze kanalen. Op basis hiervan kunnen wij u een persoonlijke ervaring bieden en de gebruikservaring verbeteren. Hier vindt u meer info over onze cookies, doeleinden, het delen van gegevens met derde partijen en bewaartermijnen.
Akkoord

Uw eigen risico gespreid betalen

Verwacht u dat u in 2022 veel zorg nodig heeft? De eerste € 385 van de zorgkosten uit de basisverzekering telt als eigen risico en betaalt u zelf. Een flink bedrag. Soms is het fijn als u dit bedrag niet in 1 keer hoeft te betalen. Kies dan voor gespreid betalen. U vraagt deze regeling makkelijk aan via Mijn Zorgzaam of de Zorgzaam Zorg app.

Of regel het makkelijk in uw Zorgzaam Zorg app.

Betaal uw eigen risico in 10 termijnen

Kiest u voor betalen in termijnen? Dan betaalt u vanaf eind februari tot en met eind november € 38,50 per persoon per maand. Ook als u nog geen zorgkosten heeft gemaakt.

Heeft u uw eigen risico niet helemaal gebruikt? Dan ontvangt u het geld dat u te veel betaalde automatisch op uw rekening. U krijgt het geld in het eerste kwartaal van volgend jaar.

U kunt de regeling makkelijk aanvragen als:

  • U de hoofdverzekerde op de polis bent. Wilt u deze regeling voor andere verzekerden op uw polis aanvragen? Dat kan.
  • U geen extra (vrijwillig) eigen risico heeft.

Lees alle voorwaarden van gespreid betalen

Aanvragen voor 2022 kan in januari

Voor 2021 kunt u zich niet meer aanmelden. Wilt u in 2022 het eigen risico in 10 termijnen betalen? Meld u dan tussen 1 januari en 1 februari 2022 aan. Heeft u geen vrijwillig eigen risico? Mooi, want alleen dan kunt u deelnemen.

Alleen een factuur in termijnen betalen?

Heeft u een factuur gekregen die u liever in termijnen betaalt? Geen probleem! U kunt ook heel makkelijk een betalingsregeling aanvragen.

Hoe zit het ook alweer met het eigen risico?

Iedereen vanaf 18 jaar betaalt de eerste € 385 zelf als het gaat om zorg uit de basisverzekering. Dit is het verplicht eigen risico.

De overheid heeft het eigen risico ingesteld en bepaalt ieder jaar welk bedrag dit is. Voor 2021 is dit € 385. In november wordt het eigen risico voor volgend jaar bekend.

Veelgestelde vragen

  • Ik wil mijn eigen risico niet meer gespreid betalen, hoe kan ik dit stopzetten?

    U kunt de regeling op elk gewenst moment stopzetten via Mijn Zorgzaam. Dan ontvangt u binnen 6 weken een eindafrekening. Te veel betaald eigen risico betalen wij dan aan u terug.

    Als u nog verplicht eigen risico moet betalen, dan betaalt u het resterende bedrag in één keer.

  • Wanneer krijg ik de eindafrekening van gespreid betalen eigen risico over vorig jaar?

    U ontvangt de eindafrekening tussen 15 en 28 februari. U krijgt een e-mail als de eindafrekening klaarstaat in Mijn Zorgzaam. Ontvangt u uw post op papier? Dan ontvangt u de eindafrekening in uw brievenbus.