Zwanger, bevallen en daarna

Zwanger worden, en zijn. De bevalling. Bijzonder en spannend! Maar wat moet u eigenlijk regelen? En welke vergoedingen zijn er? Hier vindt u een overzicht. Uw zwangerschap doorgeven aan ons? Dat is niet nodig.

Wat regelt u wanneer?

 1. Verloskundige in de buurt vinden

  Zwanger? Gefeliciteerd! Dit hoeft u niet aan ons door te geven. Wel is het logisch om een verloskundige te bellen. Misschien heeft u dit al gedaan. Heeft u nog geen praktijk gevonden? Vind dan via onze Zorgzoeker een verloskundige bij u in de buurt.

 2. Kraamzorg regelen

  De kraamverzorgende helpt u de eerste dagen na de geboorte met de zorg voor uw kindje. En geeft u handige tips. Het is belangrijk dat u kraamzorg uiterlijk in de 20e week van uw zwangerschap regelt.

 3. Kraampakket aanvragen

  In het kraampakket zitten alle medische artikelen die u rond de bevalling nodig heeft. Vraag het kraampakket uiterlijk 3 maanden voor de verwachte bevaldatum aan.

 4. Uw baby aanmelden

  De baby is geboren. Hopelijk is alles goed gegaan. U geeft uw kindje aan in de gemeente waar het is geboren. U heeft hiervoor 3 werkdagen de tijd. Geef de geboorte van uw baby daarna door aan ons. Het liefst binnen 1 maand na de geboorte.

Tip! Kunt u geen kraamzorgorganisatie of verloskundige vinden, of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met Zorgzaam via 072-527 76 77. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur bereikbaar. U kunt ook online uw vraag stellen over kraamzorg.

Vergoedingen rondom zwangerschap en geboorte

Ik wil zwanger worden

Dit zijn uw vergoedingen:

Ik ben zwanger

Dit zijn uw vergoedingen:

Er is geen vergoeding voor het gebruik van een geboorteTENS.