Uw Zorgzaam zorgverzekering in 2024

Bent u benieuwd naar de zorgverzekering van 2024? Dan zit u hier goed. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het nieuws over de zorgverzekering. Zoals, wat er in de basisverzekering zit. En de hoogte van het eigen risico. We vertellen u er graag meer over.

Veranderingen Prinsjesdag

De overheid bepaalt de meeste veranderingen in de zorgverzekering. Deze zijn op Prinsjesdag bekend gemaakt. Hier leest u wat de overheid bepaalt en wat er verandert in 2024:

 • De basisverzekering
  De overheid bepaalt wat er vergoed wordt vanuit basisverzekering. Dit zijn de opvallendste veranderingen:
  • Herstel na corona
   De vergoeding voor herstel na corona blijft ook in 2024 in de zorgverzekering. Lees meer over herstel na corona.
  • Valpreventie
   Een val is niet altijd te voorkomen. Met een speciaal beweegprogramma kunt u deze kans wel verkleinen. In 2024 wordt er in sommige gevallen 1 beweegprogramma vergoed.
 • Het eigen risico
  Het verplicht eigen risico blijft in 2024 € 385 voor iedereen van 18 jaar en ouder.
 • De zorgtoeslag
  De zorgtoeslag gaat in 2024 omlaag. De maximale zorgtoeslag wordt € 127 per maand. In 2023 was er een eenmalige verhoging om iedereen tegemoet te komen in de hoge vaste lasten. De verhoging gaat er in 2024 af. Lees meer over de zorgtoeslag en hoe u die aanvraagt.
 • De rekenpremie
  De overheid verwacht dat de premie met gemiddeld € 12 per maand stijgt in 2024. De rekenpremie stijgt. Maar de rekenpremie is niet hetzelfde als de premie die u gaat betalen. Uiteindelijk bepaalt elke zorgverzekeraar zelf de nieuwe premie voor de basisverzekering. We vertellen u graag meer over hoe de premie tot stand komt.

 

Natuurlijk doen we er alles aan om uw premie zo laag mogelijk te houden. Daar kunt u op rekenen. Zorgzaam zorgverzekering is namelijk onderdeel van Coöperatie VGZ. En als coöperatie hebben wij geen winstoogmerk. We maken uw premie voor 2024 uiterlijk op 12 november 2023 bekend. U krijgt dan ook uw polis voor 2024.

Belangrijke momenten voor de zorgverzekering 2024

19 september 2023 - Op dinsdag 19 september maakte de overheid, tijdens Prinsjesdag, de plannen voor 2024 bekend. Ook de plannen voor de zorgverzekering van 2024.

12 november 2023 - U hoort uiterlijk 12 november van ons wat de premie voor 2024 is. Wij sturen u een e-mail of brief met informatie over uw polis voor 2024. En wat er verandert in de zorgverzekering van 2024.

31 december 2023
- Denkt u eraan om uw zorgverzekering bij ons op te zeggen? Dan kan dit tot en met 31 december.

31 januari 2024 - U kunt tot en met deze datum uw basis- en aanvullende verzekering wijzigen. Heeft uw zorgverzekering bij uw oude zorgverzekeraar opgezegd? Dan kunt u tot en met deze datum een nieuwe zorgverzekering bij ons afsluiten. 

Wilt u uw eigen risico gespreid betalen? Vraag dit uiterlijk 31 januari aan. Meer weten? Bekijk meer over gespreid betalen van uw eigen risico.

De Zorgzaam zorgverzekering

De Zorgzaam zorgverzekering is er voor iedereen met een relatie tot Defensie. Wilt u weten wat een zorgverzekering bij Zorgzaam kost? Bereken dan helemaal vrijblijvend uw premie.

Basisverzekering

Zorgzaam heeft 1 basisverzekering: een naturaverzekering. 

Aanvullende verzekeringen

Wilt u extra zekerheid voor zorg die niet in de basisverzekering zit? Kijk welke aanvullende verzekering het beste bij u past.