Premie zorgverzekering betalen

Wilt u meer weten over het betalen van de premie voor uw zorgverzekering? We hebben de belangrijkste informatie voor u op een rij gezet. Heeft u nog een openstaande rekening? Deze betaalt u snel en veilig via Mijn Zorgzaam of de Zorgzaam Zorg app.

Betalen van uw premie heeft u zelf in de hand

Kies uw betaaltermijn

Er zijn 2 mogelijkheden:

 1. Per maand betalen: u betaalt uw premie per maand vooraf. Bijvoorbeeld eind december betaalt u voor januari.
 2. Per jaar betalen: u betaalt eind december uw premie vooraf, voor het hele jaar. U krijgt dan 1% korting op uw premie.

Kies uw manier van betalen

Er zijn 3 mogelijkheden:

 1. Automatische incasso
 2. iDEAL
 3. Betaalverzoek per post

Let op: het betaalverzoek per post vervangt de acceptgiro. Die bieden we vanaf 1 januari 2023 niet meer aan. Gebruikt u nu acceptgiro? U heeft hierover in november bericht van ons gehad.

 

Kies de betaalwijze die bij uw situatie past.

Factuur in termijnen betalen

Komt het betalen van een factuur even niet uit? Geen probleem. In veel gevallen kunt u een rekening bij ons in delen betalen.

Veelgestelde vragen

  • Betaalt u via automatische incasso? Dan schrijven wij het bedrag rond de 27e van de maand af. U betaalt dan de premie voor de daarop volgende maand.
  • Betaalt u via het betaalverzoek per post? Dan ontvangt u deze uiterlijk op de 30e van de maand. De uiterste betaaldatum is de 10e van de eerstvolgende maand.

  U bepaalt zelf of u uw premie per maand, per kwartaal of per jaar betaalt. Dit kunt u als hoofdverzekerde wijzigen in Mijn Zorgzaam.

  • Heeft u uw zorgverzekering vóór 19 december afgesloten? Dan schrijven wij rond 27 december de premie voor januari af.
  • Heeft u uw zorgverzekering tussen 19 december en 9 januari afgesloten? Dan schrijven wij rond 16 januari de premie voor januari af.
  • Heeft u uw zorgverzekering tussen 9 januari en 1 februari afgesloten? Dan schrijven wij rond 27 januari de premie voor januari én februari af. Houd er dus rekening mee dat wij een hoger bedrag afschrijven.

  Hierna schrijven wij de premie elke maand rond de 27e af. U betaalt dan de premie voor de daarop volgende maand.

  • Heeft u uw zorgverzekering vóór 19 december gewijzigd? Dan schrijven wij rond 27 december de premie voor januari af.
  • Heeft u uw zorgverzekering tussen 19 december en 9 januari gewijzigd? Dan schrijven wij rond 16 januari de premie voor januari af.
  • Heeft u uw zorgverzekering tussen 9 januari en 23 januari gewijzigd? Dan schrijven we rond 27 januari de premie voor februari af. Bij die betaling verrekenen we de te veel of te weinig betaalde premie van januari.
  • Heeft u uw zorgverzekering tussen 24 januari en 1 februari gewijzigd? Dan verrekenen wij rond 27 februari (betaling voor maart) de te veel of te weinig betaalde premie van januari en februari.
 • Het rekeningnummer van Zorgzaam is NL24 INGB 0674 5892 89.