Wijzigingen in uw zorgverzekering 2024

Uw Zorgzaam zorgverzekering voor 2024 staat voor u klaar. U kreeg de veranderingen al van ons in de bijlage van de mail over uw nieuwe premie. U kunt ze ook op deze pagina bekijken.

Zo vindt u alles makkelijk op 1 plek. Dit zijn dezelfde veranderingen als in de bijlage 'Wijzigingsoverzicht' bij uw mail. Staat er geen verandering bij voor zorg die u nodig heeft? Dan blijft alles zoals u gewend bent.

 

Wat verandert er in de basis- en aanvullende verzekering?

In het wijzigingsoverzicht ziet u wat er verandert in uw basis- en aanvullende verzekering. 

Aanvullende veranderingen

Hieronder vindt u een aantal aanvullende veranderingen voor 2024. Deze waren nog niet bekend bij het maken van de wijzigingsoverzichten.

 • In het wijzigingsoverzicht heeft u kunnen lezen dat u met een speciaal beweegprogramma de kans om te vallen kunt verkleinen. Vanaf 2024 vergoeden wij 1 beweegprogramma per 12 maanden. U heeft recht op dit programma als uit een valrisicobeoordeling (ook wel valanalyse genoemd) is gebleken dat u als gevolg van lichamelijke of psychische problemen begeleiding nodig heeft van een fysiotherapeut of oefentherapeut.

  U leest hier waar u terecht kunt voor een valrisicobeoordeling. Ook vindt u hier van welk valpreventief beweegprogramma u in 2024 gebruik kunt maken.

 • Vanaf 2024 vergoeden wij zorg om kinderen te begeleiden naar een gezonder gewicht. Meerdere zorgverleners kunnen deze zorg geven. Bijvoorbeeld uw huisarts samen met een diëtist. We noemen dat ketenzorg. Deze ketenzorg start met begeleiding door een centrale zorgverlener. Deze stelt onder meer een plan van aanpak op en zorgt voor de juiste ondersteuning en zorg voor het kind en het gezin. Onderdeel van de ketenzorg is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Dit is een programma over gezonde voeding en meer bewegen.

  U kunt hier binnenkort meer lezen over de centrale zorgverlener en de gecombineerde leefstijlinterventie voor kinderen.

 • De tarieven voor het pgb (persoonsgebonden budget) verpleging en verzorging wijzigen niet. Hieronder vindt u de tarieven voor 2024:
  • Persoonlijke verzorging: € 39,63
  • Verpleging: € 59,08
  • Informele zorgverlener: € 24,12

Waarom verandert de zorgverzekering?

De regering bepaalt wat er in basisverzekering zit. En de zorgverzekeraars wat er de aanvullende verzekering zit. 

Samen met de regering bekijken we steeds hoe we de zorgverzekering goed en betaalbaar houden. En hoe iedereen er gebruik van kan maken, als het nodig is. Ook in de toekomst. Soms moeten we daarom iets veranderen. Er komen vergoedingen bij of er gaan vergoedingen af. Of we maken iets makkelijker. Zoals het mogelijk maken dat meer zorgverleners verwijzingen kunnen geven.

Wilt u weten wat de vergoedingen in 2024 zijn? Bekijk dan alle vergoedingen

Natuurlijk kunt u ook in 2024 op ons rekenen. 

Voorwaarden

Alle veranderingen hebben wij ook in de nieuwe voorwaarden gezet. Die kunt u vanaf 12 november op onze website vinden.