Wat is het verschil tussen Zorgzaam en SZVK?


Stichting Zorgzaam

SZVK

Iedereen die een (arbeids)relatie heeft of heeft gehad met het ministerie van Defensie is welkom bij het collectief van Zorgzaam. Ook partners en gezinsleden (t/m de 3e graad naar beneden) en medewerkers van vakbonden voor Defensiepersoneel, reservisten en Home-Base Support kunnen een zorgverzekering bij Zorgzaam afsluiten.

Actiefdienende militairen kunnen zich niet bij Zorgzaam verzekeren. Zij zijn verplicht verzekerd bij SZVK.

1 basisverzekering

1 Basispakket

5 aanvullende verzekeringen

1 Uitbreiding basispakket

Premie berekenen

 

Naar SZVK

 

 

Zorgzaam Zorgverzekeringen

U kunt bij Zorgzaam een basisverzekering en aanvullende verzekeringen afsluiten. Welke vergoedingen er in de basisverzekering zijn opgenomen, is door de overheid vastgesteld. Zorgzaam biedt voor alle doelgroepen 1 basisverzekering en 5 aanvullende verzekeringen. U kunt een aanvullende verzekering kiezen die het beste bij uw situatie past.

 

 

Veel gestelde vragen

 

  • Nee, militairen zijn verplicht verzekerd bij SZVK. De SZVK is een rechtspersoon met een wettelijke taak (RWT), die namens Defensie de arbeidsvoorwaardelijke Regeling Ziektekostenverzekering Militairen uitvoert. Deze verzekering maakt deel uit van de arbeidsvoorwaarden. Bij indiensttreding wordt u door Defensie voor deze verzekering aangemeld bij de SZVK. Lees meer informatie over de SZVK verzekering.

  • Zorgzaam is een stichting zonder winstoogmerk en is opgericht door defensievakbonden. Daarom begrijpen we als geen ander het belang van een goede zorgverzekering voor gezinsleden van militairen, ex-militairen en hun gezin én defensiemedewerkers. Zorgzaam, uw zorg is onze missie.
  • Sinds1 januari 2022 is zorgverzekeraar DSW de uitvoerend verzekeraar voor de SZVK.
  • U wilt een passende zorgverzekering. Maar hoe vergelijkt u al die verzekeringen? Alle zorgverzekeraars hebben hun basisverzekeringen op dezelfde manier samengevat op zorgverzekeringskaarten. Om het vergelijken voor u makkelijker te maken. Bekijk hier de zorgverzekeringskaart voor onze basisverzekering.

    Verder hebben wij vergelijkbare basisverzekeringen van onze organisatie naast elkaar gezet.