Uw Zorgzaam zorgverzekering opzeggen

Wat jammer dat u uw verzekering bij ons wilt opzeggen. Daar heeft u vast een goede reden voor. In de meeste gevallen kan opzeggen alleen tussen 12 november en 31 december. Maar soms kan dat ook op een ander moment. Wij helpen u graag om een goede keuze te maken. Ook als u wilt opzeggen. 

Daarom zit u goed bij Zorgzaam

 • Zorgzaam heeft geen winstoogmerk
 • Tot 80% vergoed voor niet-gecontracteerde zorg
 • Vergoedingen GGZ: LZV-instellingen
 • Uitgebreide aanvullende verzekeringen

Wanneer kunt u uw zorgverzekering opzeggen?

Meestal kunt u uw zorgverzekering alleen opzeggen tussen 12 november en 31 december. Uw opzegging moet uiterlijk 31 december van dit jaar bij ons bekend zijn. Let op: U bent verplicht om vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat vervolgens met terugwerkende kracht in per 1 januari.

Wilt u tussentijds opzeggen?

In sommige situaties kunt u ook tussentijds uw zorgverzekering opzeggen.

 • Ik ga scheiden

  Gaat u scheiden en staat u als medeverzekerde op de polis van uw partner? En wilt u een eigen zorgverzekering bij ons afsluiten? Dan kunt u dan alleen zelf doen. De hoofdverzekerde kan dit niet voor u doen. Bel met onze klantenservice via 072-527 76 77. Wij nemen graag uw situatie en de mogelijkheden met u door.

  Ik ga wonen, werken of studeren in het buitenland

  Soms bent u in dit geval verplicht om in Nederland verzekerd te blijven. En soms kan dat juist niet. Wilt u weten wat voor u geldt? Bekijk de informatie op de website van het Zorginstituut Nederland. Of neem contact met ons op.

  Mijn kind wordt 18 jaar

  Wordt uw kind binnenkort 18 jaar? En wil de 18-jarige zelf verzekeringsnemer worden? Dan kunt u als ouder of verzorger de huidige polis beëindigen. Uw kind kan dan zelf een zorgverzekering afsluiten in de maand nadat het 18 wordt. Advies nodig? Bel dan met 072-527 76 77.

  Mijn werksituatie verandert

  Verandert er iets aan uw werksituatie? Dan kunt u in sommige gevallen uw zorgverzekering opzeggen. Wat er mogelijk is, hangt af van uw situatie. De overheid heeft voor iedere situatie regels bepaald. Onze klantenservice neemt graag uw situatie en uw mogelijkheden met u door. Belt u daarom met 072-527 76 77.

  Zorgzaam wijzigt de verzekeringsvoorwaarden in mijn nadeel

  Het kan voorkomen dat Zorgzaam de voorwaarden van de zorgverzekering moet wijzigen, of de hoogte van de premie. Dit kan midden in een kalenderjaar gebeuren. Is dit in uw nadeel? Dan mag u uw zorgverzekering opzeggen vanaf de dag dat de wijziging ingaat tot 1 maand na de wijzigingsdatum. Bel met onze klantenservice op 072-527 76 77. Wij helpen u graag.

Wilt u opzeggen omdat uw situatie verandert?

 • U blijft in dat geval van harte welkom bij Zorgzaam. U hoeft dus niets te doen.

 • Uw kind kan zelf een zorgverzekering afsluiten in de maand na de 18e verjaardag. Tijdens een verzekeringscheck adviseren we u graag. En regelen we de wijziging voor u. Belt u daarom met 072-527 76 77.

 • Bent u de hoofdverzekerde van de polis? Dan kunt u uw zorgverzekering alleen per 1 januari opzeggen. De medeverzekerde kan wel zelf het hele jaar door opzeggen. En een eigen polis bij ons afsluiten. U leest er meer over op onze pagina Scheiden of uit elkaar. Of belt u voor een verzekeringscheck: 072-527 76 77. Wij nemen graag uw situatie en mogelijkheden met u door.

 • Soms bent u in dit geval verplicht om in Nederland verzekerd te blijven. En soms kan dat juist niet. Wilt u weten wat voor u geldt? Bekijk de informatie op de website van het Zorginstituut Nederland. Of neem contact met ons op.

Wilt u om een andere reden opzeggen?

 • Het kan helaas voorkomen dat Zorgzaam de voorwaarden van de zorgverzekering moet wijzigen. Of de hoogte van de premie. Dit kan midden in een kalenderjaar gebeuren. Is dit in uw nadeel? Dan mag u uw zorgverzekering opzeggen vanaf de dag dat de wijziging ingaat tot één maand na de wijzigingsdatum.

  Wilt u graag toelichting of advies over de gevolgen voor uw zorgverzekering? Bel 072-527 76 77 voor een verzekeringscheck. Wij nemen dan de mogelijkheden met u door. En helpen u graag.

  Is Zorgzaam verplicht om de voorwaarden te wijzigen vanwege veranderde wetgeving? Dan kunt u niet tussentijds opzeggen.

 • Wij kijken graag samen met u of uw zorgverzekering voordeliger kan. Vaak hebben we een passend aanbod voor u. Neemt u voor een verzekeringscheck contact op via 072-527 76 77.

  Let wel op: het aanpassen van uw verzekering kan meestal alleen tussen 12 november en 31 december. Uw aanpassing gaat dan per 1 januari in.

 • Dat is natuurlijk zonde. Tijdens een verzekeringscheck nemen we graag met u door welke zorg u wel gebruikt. En welke verzekering dan voor u het voordeligst is. Bijvoorbeeld een andere aanvullende verzekering. Bel daarom met 072-527 76 77.

  Let wel op: meestal kunt u alleen tussen 12 november en 31 december uw zorgverzekering aanpassen. Uw aanpassing gaat dan per 1 januari in. Neem contact met ons op. Of bereken tussen 12 november en 31 december zelf uw premie voor volgend jaar. 

 • Dat vinden wij erg jammer. Belt u vooral 072-527 76 77, we horen graag waarom u niet tevreden bent en of we u kunnen helpen.

 • Gecondoleerd met het verlies van uw naaste. U hoeft de zorgverzekering van de overledene niet op te zeggen. Wij ontvangen dit bericht via de Basisregistratie personen (BRP) en wij beëindigen automatisch de zorgverzekering. U hoeft u hier geen zorgen over te maken.

  Was u als medeverzekerde verzekerd op de polis van de overledene? En was er sprake van een collectieve korting? Dan houdt u in de meeste gevallen recht op deze korting. Twijfelt u hierover? Dan kunt u contact met ons opnemen voor een verzekeringscheck: 072-527 76 77.