Gratis beweeg app die helpt!
Met oefenprogramma’s van fysiotherapeuten

Kan jouw lichaam wel wat sterker en soepeler? Bijvoorbeeld omdat je een zwaar beroep hebt of juist omdat je veel achter je bureau zit? De VGZ Soepel en Sterk Coach helpt. Een gratis app boordevol beweegprogramma’s ontwikkeld door fysiotherapeuten. Voor verantwoord én leuk bewegen. Met een goede opbouw, belasting, variatie en herhaling. Gebruik de app altijd en overal. Zo voorkom je klachten als een stijve nek, rugpijn en vastzittende schouders.

Iedere dag leuker en beter bewegen.
Kies jouw beweegprogramma.

Zit je veel of heb je juist een zwaar beroep? Ben je op zoek naar leuke en eenvoudige oefeningen die je tussendoor kunt doen? Kom dan in beweging met de gratis VGZ Soepel en Sterk Coach, de nieuwe beweegapp boordevol oefeningen. Een greep uit onze programma's, er zijn voor iedereen passende oefeningen. En goed nieuws, we ontwikkelen continu nieuwe programma's. Je hoeft niet stil te staan!

Beweeg de verzekeringen van rechts naar links

Soepele start

Jouw dagelijkse dosis soepel en sterk. Dit programma helpt je om elke dag energiek te beginnen. De effecten van een goede start voel je de hele dag! Begin het programma daarom vroeg; start gerust vanuit je bed. Dat geeft je kracht, concentratie en ontspanning. Een goed begin; dat is echt het halve werk.

Veel zitten? Even strekken!

Lange tijd zitten? Liever niet, als het aan je lichaam ligt. Regelmatig bewegen zorgt dat je bloed goed blijft stromen. Zo krijgen alle cellen van je lichaam verse zuurstof. Afvalstoffen worden opgeruimd. Ook belangrijk: bewegen ontspant en maakt vrolijk.

Winterfit. Hallo energie!

De donkere dagen zijn heerlijk, als je moeheid en somberheid kunt vermijden. Goed voor je lichaam zorgen helpt daarbij. Juist in de winter. Dit programma helpt je bewegen in de winter. Elke dag een beetje. En kleine beetjes helpen echt. Doe de oefeningen het liefst buiten, maar binnen kan ook.

Soepel tillen: zo help je je lichaam

Til je regelmatig? Dan is het belangrijk om klachten te voorkomen. Zodat bijvoorbeeld je rug geen zwakke plek wordt. Tillen doe je het best met aandacht. Na het tillen is het slim om je lichaam tijd te geven om te herstellen.

Waarom een app van VGZ? 

Zorgzaam is onderdeel van Coöperatie VGZ. Heb jij een Zorgzaam zorgverzekering? Dan kan je de VGZ Soepel en Sterk Coach gebruiken om beter te bewegen! Deze app is een van onze services voor jouw gezondheid. Want jou helpen gezonder te leven, dat staat bij ons voorop.
 • Veelgestelde vragen en de antwoorden vind je op deze pagina.
 • In de app vragen we naar je naam, geslacht, e-mailadres en geboortedatum. Zo kunnen we de app zo persoonlijk mogelijk voor je maken. De opgeslagen persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor:

  • Het controleren of je verzekerd bent bij VGZ
  • Het aanbieden van oefenprogramma’s die goed aansluiten bij jouw persoonlijke situatie
  • Het versturen van je toegangsgegevens
  • Berichten over oefenprogramma’s die je volgt
  • Het uitvragen van je mening

  Het privacy statement van de VGZ Soepel en Sterk Coach lees je hier

 • De gebruiksvoorwaarden van de VGZ Soepel en Sterk Coach lees je hier