Gelukt, we hebben uw aanvraag binnen!

Wij gaan direct voor u aan de slag.

Bevestiging

U ontvangt binnen 24 uur per mail een bevestiging van uw aanvraag voor een Zorgzaam zorgverzekering.

Uw polis

U ontvangt uw polis en voorwaarden per mail vóór de ingangsdatum van uw zorgverzekering.

Vanaf dat moment kunt u ook inloggen op Mijn Zorgzaam met uw DigiD.

Wij regelen de overstap

Wij regelen de overstap voor u en zeggen uw oude zorgverzekering voor u op. Net zo makkelijk.

In de laatste weken van het jaar ontvangen wij veel aanmeldingen. Daarom duurt het even om alles voor u te regelen. De premie voor januari betaalt u pas over een aantal weken. U ontvangt nog bericht van ons over de incassodatum.

Uw zorgpas digitaal

Uw zorgpas zetten wij na ingang van uw zorgverzekering digitaal in de Zorgzaam Zorg app. Zo heeft u uw zorgpas én van de EHIC-pas (Europese Gezondheidskaart) altijd bij de hand.

Lees meer over de Zorgzaam Zorg app

Lees meer over de EHIC (Europese Gezondheidskaart)

Veelgestelde vragen van nieuwe verzekerden

 • Om in te loggen in Mijn Zorgzaam maakt u gebruik van uw DigiD.

  Bent u uw DigiD inloggegevens kwijt?

  Dan kunt u deze inloggegevens aanvragen via de website van DigiD. Ga naar www.DigiD.nl en volg de stappen voor het aanvragen van nieuwe inloggegevens.

 • U kunt uw polisblad bekijken en downloaden via de Zorgzaam Zorg app of via Mijn Zorgzaam. Uw polis staat in uw Postvak.

 • Zorgzaam stuurt niet automatisch een fysieke zorgpas. Uw nieuwe zorgpas ontvangt u digitaal in de Zorgzaam Zorg app. Zo heeft u de digitale versie van uw zorgpas én EHIC-pas (Europese Gezondheidskaart) altijd bij de hand in uw telefoon.

  Toch liever een fysieke zorgpas?

  Deze kunt u digitaal aanvragen via Mijn Zorgzaam of via de Zorgzaam Zorg app. U regelt uw zorgpas via Mijn Zorgzaam onder 'Zorgpas aanvragen'. U kunt de zorgpas ook aanvragen in de Zorgzaam Zorg app. In Mijn Zorgzaam of in de Zorgzaam Zorg App kiest u voor welke verzekerde u de zorgpas wilt aanvragen. Binnen 10 dagen ontvangt u deze gratis thuis.

  Telefonisch aanvragen?

  Bel hiervoor 072-527 76 77.

 • Digitaal declareren

  U declareert makkelijk en veilig via Mijn Zorgzaam of de Zorgzaam Zorg app. U ontvangt het bedrag dat wij vergoeden binnen 6 dagen op uw rekening.

  Digitaal declareren voor een ander

  Declareert u voor iemand anders? Bekijk de mogelijkheden.

  Per post declareren

  Declareert u liever per post? Een declaratieformulier is niet nodig. Stuur de originele nota naar:

  Zorgzaam
  Postbus 25030
  5600 RS Eindhoven

  U ontvangt het bedrag dat wij vergoeden binnen 14 dagen op uw rekening.

 • Bij Zorgzaam heeft u de keuze uw verplicht eigen risico in 10 delen te betalen. Kiest u hiervoor? Dan betaalt u vanaf eind februari tot en met eind november een bedrag van € 38,50 per persoon per maand. Ook als u nog geen zorgkosten heeft gemaakt.

  Let op: gespreid betalen kunt u aanvragen vanaf januari. Dat kan via de app en Mijn Zorgzaam. 

 • Geen zorgen. Wanneer u zich als nieuwe verzekerde inschrijft, zeggen wij de oude verzekering voor u op. Heeft u de premie voor januari al betaald aan uw vorige zorgverzekeraar? Dan krijgt u dit bedrag gewoon terug.

 • Betaalt u via een automatische incasso?

  Dan schrijven wij uw premie automatisch af van uw bankrekening. Dit gebeurt rond de 27e van de maand. De premie wordt altijd vooraf afgeschreven. Dat betekent dus dat we op 27 januari de premie voor februari afschrijven.

  Betaalt u via een acceptgiro?

  Dan ontvangt u de acceptgirokaart uiterlijk op de 30e van de maand. U kunt de acceptgiro per post ontvangen, maar ook digitaal. U betaalt dan uw premie makkelijk via Mijn Zorgzaam of in de Zorgzaam Zorg app. U krijgt altijd een mail zodra er een acceptgiro voor u klaarstaat. In dit mailtje zit een iDEAL link, zodat u heel eenvoudig zelf kunt betalen. Wij ontvangen de premie graag voor de 12e van de volgende maand.

 • Zorgzaam is er voor iedereen die een arbeidsrelatie heeft of heeft gehad met het ministerie van Defensie. Ook de gezinsleden kunnen zich verzekeren bij Zorgzaam.