X
Als u op “Akkoord” klikt, dan gebruiken wij cookies en soortgelijke technieken om inzicht te krijgen in uw surfgedrag op onze website en interactie met onze kanalen. Op basis hiervan kunnen wij u een persoonlijke ervaring bieden en de gebruikservaring verbeteren. Hier vindt u meer info over onze cookies, doeleinden, het delen van gegevens met derde partijen en bewaartermijnen.
Akkoord

Uw Zorgzaam zorgverzekering in 2022

Hoe ziet uw zorgverzekering er in 2022 uit? De regering maakte op Prinsjesdag de veranderingen bekend. En bevestigde de hoogte van het eigen risico. We zetten het voor u op een rij. 

Dit weten we over de zorgverzekering van 2022

 • Het eigen risico blijft € 385

  Het eigen risico blijft in 2022 gelijk aan dat van 2021. Namelijk € 385. Voor de meeste zorg uit de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico van € 385. Dit betekent dat u per jaar € 385 aan zorgkosten eerst zelf betaalt.

  Soms is het fijn als u dit bedrag niet in 1 keer hoeft te betalen. U kunt ervoor kiezen uw eigen risico in delen te betalen. U vraagt dit makkelijk aan via Mijn Zorgzaam of de Zorgzaam app.

  Meer over gespreid betalen van het eigen risico.

 • De collectiviteitskorting blijft maximaal 5%

  De collectieve korting op de basisverzekering blijft volgend jaar maximaal 5%. De collectieve verzekering heeft, naast de korting, ook andere voordelen. Zo zijn er vaak extra vergoedingen.

 • De zorgtoeslag stijgt

  De maximale zorgtoeslag stijgt met:

  • € 36 per jaar voor een huishouden van 1 persoon
  • € 40 per jaar voor een huishouden met meer personen

  De zorgtoeslag is voor mensen met een lager inkomen. De overheid wil zo de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden.

  Meer weten? Bekijk meer over de zorgtoeslag.

 • Extra zorg voor coronapatiënten blijft

  De extra zorg voor mensen die corona hebben gehad blijft tot tenminste 1 augustus 2022. Dit heet herstelzorg. Ze krijgen bijvoorbeeld extra fysiotherapie.

  Meer weten? Lees alles over herstel na corona.

 • De vergoeding voor verblijfskosten bij CAR-T celtherapie blijft

  Voor patiënten die CAR-T celtherapie krijgen, is er een vergoeding voor overnachtingen. Als ze het ziekenhuis uit mogen, kunnen ze de vergoeding krijgen. Ze moeten dan namelijk binnen een uur in het ziekenhuis kunnen zijn.

  Wij vergoeden een maximaal bedrag per dag. De hoogte van de vergoeding maken we later bekend.

 • De vergoeding voor stroomkosten bij thuisbeademing blijft

  Voor mensen die thuis apparatuur gebruiken voor beademing, vergoeden wij een deel van de stroomkosten.

  Lees meer over de vergoeding van stroomkosten bij thuisbeademing.

Belangrijke momenten 

12 november 2021 - De premie voor 2022 is bekend. Onze verzekerden hebben een e-mail of brief met informatie over hun nieuwe polis ontvangen.

Half december - De afspraken (contracten) die wij hebben met de meeste zorgverleners zijn bekend. Informatie vindt u via onze Zorgzoeker.

31 december 2021 - Wilt u uw verzekering opzeggen? Geef dat dan uiterlijk 31 december aan uw zorgverzekeraar door.

31 januari 2022 - U heeft tot en met deze datum de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Of uw huidige verzekering bij Zorgzaam aan te passen. 

Wilt u uw eigen risico gespreid betalen? Vraag dit uiterlijk 31 januari aan. Meer weten? Bekijk meer over gespreid betalen van uw eigen risico.

De Zorgzaam zorgverzekering

De Zorgzaam zorgverzekering is er voor iedereen met een relatie tot Defensie. Wilt u weten wat een zorgverzekering bij Zorgzaam kost? Bereken dan helemaal vrijblijvend uw premie.

Basisverzekering

Zorgzaam heeft 1 basisverzekering: een naturaverzekering. 

Aanvullende verzekeringen

Wilt u extra zekerheid voor zorg die niet in de basisverzekering zit? Kijk welke aanvullende verzekering het beste bij u past.